Matematik

Integralregning i WordMat (Mac)

18. januar 2016 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

En opgave lyder således:

''Bestem \int_{0,5}^{2}(4\sqrt{x}+\frac{1}{x}+3^x)dx''

Kan dette løses i Wordmat, uden alle mellemregningerne? Mine veninder kan på WordMat til Windows ved at trykke på en enkelt tast, men hvad gør jeg på mac? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2016 af PeterValberg

Det kræver, at du har MS Word til Mac og har hentet WordMat til Mac,
ellers er det stort set det samme, - menuerne er lidt anderledes dog.
Jeg bruger selv Mac og WordMat til Mac og har ikke haft problemer
med det i forhold til Word og WordMat til Windows

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2016 af mathon

          \int _0\left ( 4\sqrt{x} +\frac{1}{x}+3^x\right )\textup{d}x\; \; \; \; x\neq 0

         \int _0\left ( 4\sqrt{x} +\frac{1}{x}+3^x\right )\textup{d}x=4\cdot \frac{2}{3}x\sqrt{x}+\ln\left ( \left | x \right | \right )+\frac{1}{\ln(3)}3^x

         \int _0\left ( 4\sqrt{x} +\frac{1}{x}+3^x\right )\textup{d}x= \frac{8}{3}x\sqrt{x}+\ln\left ( \left | x \right | \right )+\frac{1}{\ln(3)}3^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. januar 2016 af Sara2303 (Slettet)

Mange tak for svarene! Jeg ved godt, at resultatet skal give 14,60 (det har jeg regnet mig frem til vha. papir og blyant..)

PVM - hvad trykkede du i ligningsfeltet for at få resultatet frem? Hvis jeg bare trykker  ALT+B skriver den ''fejl''..


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2016 af PeterValberg

Jeg trykkede faktisk bare ALT+B :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2016 af PeterValberg

Det fremgår ikke af videoen, men jeg starter et matematikfelt med ALT+M
og starter beregningen med ALT+B... virker fint hos mig :-)

okay, - jeg fik så ikke lov til at uploade videoen... prøver lige noget andet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. januar 2016 af PeterValberg

Jeg har lagt den på YouTube [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
18. januar 2016 af Sara2303 (Slettet)

Hvor er det bare fantastisk pænt af dig - og så endda at filme en video!! 
Jeg kan konkludere, at have gjrot det korrekt, men må erkende, at mit WordMat vil have et problem - den godtager simpelthen ikke Alt+B.... 
Mange tak for hjælpen endnu en gang, må hive fat i min IT-vejleder i morgen..

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2016 af mathon

\int_{\frac{1}{2}}^{2}\left ( 4\sqrt{x} +\frac{1}{x}+3^x\right )\textup{d}x= \frac{8}{3}\cdot 2\cdot \sqrt{2}+\ln\left ( 2 \right )+\frac{1}{\ln(3)}3^2-\left ( \frac{8}{3}\cdot \frac{1}{2}\cdot \sqrt{\frac{1}{2}}+\ln\left ( \frac{1}{2} \right )+\frac{1}{\ln(3)}3^\frac{1}{2} \right )=

                      \frac{16}{3}\sqrt{2}+\ln(2)+\frac{9}{\ln(3)}-\frac{2}{3}\cdot \sqrt{2}+\ln(2)-\frac{1}{\ln(3)}\sqrt{3}=

                       \frac{14}{3}\sqrt{2}+2\ln(2)-\frac{9-\sqrt{3}}{\ln(3)}

                      


Skriv et svar til: Integralregning i WordMat (Mac)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.