Matematik

forskrift for en funktion

19. januar 2016 af Skoleele (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan skriver jeg en forskrift for en funktion?

fx. 

Hvis Anne løber med en konstant fart på 30/t, er der en lineær sammenhæng mellem tiden i minutter og længden i kilometer.

Hvordan..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af PeterValberg

30 km/t ?

Verdenrekorden i marathon er godt og vel 2 timer for de godt  og vel 42 km
hvilket er omkring 21 km i timen, så hvis Anne kan løbe 30 km i timen,
så er hun godt nok i superform :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. januar 2016 af Skoleele (Slettet)

#1

30 km/t ?

Verdenrekorden i marathon er godt og vel 2 timer for de godt  og vel 42 km
hvilket er omkring 21 km i timen, så hvis Anne kan løbe 30 km i timen,
så er hun godt nok i superform :-)

Det var også bare et eksempel.. Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2016 af SådanDa

Forskriften for en lineær funktion er på formen f(x)=a·x+b, hvor a er hældningskoefficienten, altså beskriver denne hvor megetfunktionen ændre sig pr. enhed. b er skæringen med y-aksen, altså startværdien.

I dit eksempel lader vi f(x) være længden i kilometer, og x være tiden i minutter.

Annes fart er 30 km/t eller 0,5 km/min, så på et minut når hun altså 0,5 km, så a=0,5. Efter 0 min er Anne stadig ved starten, altså har hun løbet 0 km. så b=0, så har vi altså forskriften:

f(x)=0,5·x, hvor x er tiden i min.


Skriv et svar til: forskrift for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.