Matematik

HJÆLP

24. januar 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

I \Delta?ABC er B= 65°, c= 69 og A= 72°.
?bestem længden af medianen fra A. find desuden de vinkler, som medianen danner med siden BC. En  median går fra en vinkelspids til den modstående sides midtpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af 123434 (Slettet)

Du har ikke en skitse eller noget?


Svar #2
24. januar 2016 af Mm98

nej desværre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2016 af peter lind

Lav en tegning af systemet. Find den manglende vinkel og brug derefter sinusrelationerne til at finde de manglende sider. Kald midtpunktet af BC for D. Se på trekant  ABD (eller ACD) Her kender du de to sider AB og BD samt vinkel B brug cosinusrelationerne til at finde medianen AD


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2016 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2016 af peter lind

Sinusrelationerne  a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Du kan så finde for eks. b af b = c*sin(B)/sin(C)


Svar #6
25. januar 2016 af Mm98

og når jeg skal finde a, skal jeg så sige; b*sin(A)/sin(C) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2016 af Soeffi

#6

a) Du har formlen for længden af medianen fra A til a i en trekant, hvor siderne er kendt:

m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2b^2 +2c^2-a^2}

Her kender du c = 69 og kan du finde a og b ved hjælp af sinusrelationerne: 

a=c\cdot \frac{sin(A)}{sin(C)}\;og\;b=c\cdot \frac{sin(B)}{sin(C)}

Du kender vinklerne: A = 72º, B = 65º og C = 180º - (72º + 65º) = 43º. Dette indsættes i formlen:

\frac{1}{2}\cdot 69\cdot \sqrt{2+2\cdot sin^2(65^0)-sin^2(72^0)}=\underline{\underline{65}}


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.