Matematik

Sideflade

24. januar 2016 af pedersen1796 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogle som kan hjælpe mig med opgave c)? Jeg ved ikke hvordan man skal gøre.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af peter lind

Hvis planens ligning er a*x+b*y+c*z+d=0 er afstanden fra punktet P(x0, y0, z0) til planen

|a*x0+b*y0+c*z0+d|/kvrod(a2+b2+c2)


Svar #3
24. januar 2016 af pedersen1796 (Slettet)

Jeg har løst opgave d. Jeg har ikke løst opgave c :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2016 af peter lind

Undskyld det overså jeg

Du kan dele fladen op i to trekanter for eks ADE og AFE. Arealet af trekanterne kan du finde ved hjælp af krydsproduktet. For ADE bliver Areal=½|AD×AE|


Svar #5
24. januar 2016 af pedersen1796 (Slettet)

Ok, nu er jeg med. Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2016 af Soeffi

#3 

Du skal bestemme arealet af en trapez, hvor de parallelle sider er FE og AD. Højden i trapezen kan bestemmes som |FExFA|/|FE|. Arealet er: (|FExFA|/|FE|)·(|FE|+|AD|)/2 = 2.349.


Skriv et svar til: Sideflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.