Fysik

Hjælp til En gammel Eksamensopgaver.

28. januar 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Der er et spørgsmål i  opgaven, som jeg ikke forstå.
De 4 spørgsmål ud af 5 har jeg klaret, men den femte kan jeg ikke.

Opgaven lyder:

f) Bestem størrelsen af systemets impulsmoment, idet det passerer ligevægtspositionen.

Det er opgave 1.f
link;   https://files.itslearning.com/data/ku/35369/eksamensopgave_jan2013.pdf?



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af peter lind

Brug energibevarelse til at finde ω i ligevægtspositionen. Impulsmomentet er I*ω.


Svar #2
28. januar 2016 af Rossa

Mener du:

\omega = \sqrt{\frac{m*g*d_{cm}}{I_{total}}}  hvor;

d_{cm} = \sqrt{(0.14m)^2+ (0.91m)^2}= 0.92

\omega = \sqrt{\frac{8.6kg*9.80(m/s^2)*0.92m}{9.20kh*m^2}} =2.903 rad/s
hvor L = \omega * I = 2.90 rad/s * 9.20 kg*m^2 = 26.71 (kg*m^2)/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af Soeffi

#0. 


Svar #4
28. januar 2016 af Rossa

I opgave 1.(e) fandt jeg den mekaniske energi ved.

E_{tot} =U_{max}=K_{max}   hvor:

U_{max} =m*g *h =m*g*d*(1-cos(\phi_0))

Skal jeg nu opstille følgende ligningen som;


U_{max} =K_{max}=(1/2)* I*\omega^2 hvor

\omega = \sqrt{(2*K_{max})/I}

Hvad så nu????


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2016 af peter lind

ja. Så finder du impulsmomentet af  I*ω


Svar #6
28. januar 2016 af Rossa

okay. Tak


Skriv et svar til: Hjælp til En gammel Eksamensopgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.