Matematik

Kvartilsæt

30. januar 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: C-niveau

Frekvenserne for et observationssæt fremgår af skeamet:

observation: -3, -2, -1, 0, 1
Frekvens i %: 0,2, 0,1, 0,3, 0,3, 0,1

Bestem kvartilsættet.

Nogen der kan hjælpe?

svaret burde give: -2, -1, 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2016 af Stats

\begin{tabular}{| l | c | c | c | c | c |} \hline Observation & -3 & -2 & -1 & 0 & 1 \\ \hline Frekvens i \% & 0.2 & 0.1 & 0.3 & 0.3 & 0.1\\ \hline \end{tabular}

25 % af observationerne ligger på -2 og under

50 % af observationerne ligger på -1 og under

75 % af observationer ligger på 0 og under.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
30. januar 2016 af Theajames (Slettet)

#1

\begin{tabular}{| l | c | c | c | c | c |} \hline Observation & -3 & -2 & -1 & 0 & 1 \\ \hline Frekvens i \% & 0.2 & 0.1 & 0.3 & 0.3 & 0.1\\ \hline \end{tabular}

25 % af observationerne ligger på -2 og under

50 % af observationerne ligger på -1 og under

75 % af observationer ligger på 0 og under.

hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2016 af Stats

Ligger frekvenserne sammen..

25 % fraktil.. 0.2 + 0.1 = 0.3

Dvs. at 30 % af observationerne er opnået ved -2. og dermed også 25 % af observationerne er opnået ved den værdi.

50 % fraktil: 0.2 + 0.1 + 0.3 = 0.5

Dvs at 50% af observationerne er opnået ved -1.

75 % fraktil: 0.2 + 0.1 + 0.3 + 0.3 = 0.8

Dvs. at 80 % af observationerne er opnået ved 0. og dermed også 75 % af observationerne er opnået ved den værdi.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
30. januar 2016 af Theajames (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.