Matematik

Reduktion

31. januar 2016 af asta0204 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg går i 1.g og har det lidt svært med at reducere. Er der nogen der evt. vil hjælpe mig med at løse dette:

8a• b • a-2

-------------------

(2b)2

(Det er meningen at det skal være en brøkstreg)

Tak på forhånd!

Vh Asta 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af mathon

                \frac{8\cdot a^3\cdot a^{-2}\cdot b}{2b^2}=\frac{8\cdot a^{3+(-2)}\cdot b}{2b^2}=4ab^{1-2}=4ab^{-1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2016 af mette48 (Slettet)

[8a3 • b • a-2]   /   [  (2b)2 ]     Jeg har brugt / som brøkstreg og sat [ ] om tæller og om nævner

a-2 = 1/a2       så a-2 flyttes ned i nævneren

[8a3*b]   /   [a2*4b2] =               forkorter med a2

[8a*b]  /  [4b2]   =                      forkorter med 4b

[2a] /  [b]  =   2a/b


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2016 af mathon

korrektion
da tiden udløb:
                           \frac{8\cdot a^3\cdot a^{-2}\cdot b}{(2b)^2}=\frac{8\cdot a^{3+(-2)}\cdot b}{4b^2}=2ab^{1-2}=2ab^{-1}=2a\cdot \frac{1}{b}=\frac{2a}{b}


Svar #4
31. januar 2016 af asta0204 (Slettet)

Tusinde tak! Meget brugbare svar!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2016 af mette48 (Slettet)

#1 har glemt parentesen i nævneren, men har den med i #3


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.