Matematik

Differentialligninger

02. februar 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: A-niveau

En sø med konstant gennemstrømning er forurenet med et opløst stof, der ikke nedbrydes.
Da forventer vi at ændringen af mængden af opløst stof er proportional med den mængde opløst stof der er. Mængden af opløst stof til tiden t betegnes M(t).
Den relative ændring (den relative væksthastighed) er (d/dt(M(t))/(M(t)=0,0412 og M(5)=6,3 kg

a) Opstil differentialligningen for mængden af opløst stof.
b) Bestem forskriften for mængden af opløst stof som funktion af tiden

Jeg er gået lidt i stå ved denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af peter lind

Den generelle løsning til differentialligningen y'(x) = k*y er y = C*ek*x


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.