Matematik

procent regning

08. februar 2016 af mon854 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forbruget af cigaretter har de senere år været faldende. I 2005 var forbruget 7.966 mio. cigaretter og i 2010 var forbruget 7.702 mio. cigaretter. Hvor mange procent faldt forbruget fra 2005 til 2010? 

facit: 3.3 %

Nu til spørgsmålet som giver problemer for mig.

Hvad bliver forbruget i 2015, hvis tendensen fortsætter?

Nogle som har et svar på dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af Jegerenmester (Slettet)

Jeg tror at den så falder yderligere 3,3%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Forbruget af cigaretter falder med en vis procentdel om året, kan beskrives ved en eksponentiel funktion

f(x)=b*ax

x=antal år efter 2005

f(x)=forbruget af cigaretter i millioner 

Du kender disse oplysninger og kan dermed indsætte dem i forskriften

x=2010-2005=5

f(0)=7.996 →b=7.996

f(5)=7.702

7.702=7.966*a5

a=5√(7.702/7.966)=0,9925

Forskriften er f(x)=7.996*0,9925x

I 2015 er x=10

f(10)=7.996*0,992510=7,4

Forbruget af cigaretter er 7,4 millioner i 2015


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2016 af 123434 (Slettet)

2#

f(0)=7.966 →b=7.966

Rettelse

Forskriften er f(x)=7.966*0,9925x

I 2015 er x=10

f(x)=7,966*0,992510≈7,4


Skriv et svar til: procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.