Matematik

Matematik opgave 8

08. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen der kan hjælpe mig her?? :)

Opgave 1: 

Udbuddet af varen HIPPIEGOODIE kan beskrives ved en lineær funktion ??(??) = ???? + ??, hvor ?? er mængden i kg, og ??(??) er prisen pr. kg.

Ved en mængde på 100 kg, er den tilsvarende pris på 70 kr pr. kg Ved en mængde på 200 kg, er den tilsvarende pris på 120 kr pr. kg

    X 100 200 S(x): 70 120 

a) Bestem en forskrift for s

Opgave 2

En virksomhed producerer og sælger KISELGUR og HESTEGØDNING. Det producerede antal kg KISELGUR betegnes ?? og det producerede og solgte antal kg HESTEGØDNING betegnes ??.

Produktionen er underlagt følgende begrænsninger

8?? + 4?? ≤ 1200 0 ≤ ?? ≤ 120 0 ≤ ?? ≤ 200

Disse begrænsninger definerer et polygonområde i et koordinatsystem a) Indtegn polygonområdet i et passende koordinatsystem

Dækningsbidraget for bøde KISELGUR og HESTEGØDNING er 200 kr pr kg.

Funktionen ??(??, ??) = ???? + ???? angiver det samlede dækningsbidrag pr. uge ved salg af ?? kg KISELGUR og ?? kg HESTEGØDNING.

En niveaulinje ??(??) defineres ved ??(??, ??) = ??

b)  Bestem en forskrift for funktionen f, og indtegn niveaulinjen N(20000) i polygonområdet

c)  Bestem det antal kg KISELGUR og det antal kg HESTEGØDNING virksomheden skal producere og

sælge pr uge for at opnå det største samlede dækningsbidrag per uge

d)  Bestem det maksimale dækningsbidrag for virksomheden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Udbuddet af en vare kan beskrives ved en lineær funktion, s(x) = ax +b, hvor x er mængden i kg. og
s(x) er prisen pr. kg.

Ved en mængde på 100 kg. er den tilsvarende pris 70 kr. pr. kg.
Ved en mængde på 200 kg. er den tilsvarende pris 120 kr. pr. kg.

Bestem en forskrift for s(x)

Du opstiller punkterne (100,70)=(x1,y1) og (200,120)=(x2,y2)

 a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(120-70)/(200-100)=50/100=0,5

b=y1-a*x1

b=70-0,5*100=70-50=20

s(t)=0,5x+20


Svar #2
18. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

er det svaret for hele opgave 1 eller 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2016 af 123434 (Slettet)

1# er svar på opgave 1


Svar #4
20. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Tak kunne du hjælpe mig med opgave 2 ? 


Skriv et svar til: Matematik opgave 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.