Matematik

Isoler x

09. februar 2016 af Shisuse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal isolere x i disse ligninger, alt hjælp værdsættes, da jeg ikke er god til isoleringer.

a)  1/2x+13/2=24-2x

b) x/2+x/3+35/6=10

c) 3^x-15=12

d) ln(x)-5=-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af mathon

a)
         \frac{1}{2}x+\frac{13}{2}=24-2x        multiplicer med 2

         x+13=48-4x

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2016 af mathon

b)
        multiplicer med 6.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2016 af mathon

c)
        adder 15.

d)
        adder 5.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2016 af mette48 (Slettet)

a) gang alle led med fællesnævneren, som her er 2

b) gang alle led med fællesnævneren, som her er 6

c) læg 15 til på begge sider

       omskriv 3X=27 til x*ln(3)=ln(27)

 d) læg 5 til på begge sider og slå lnx=2 op


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.