Matematik

Integral med e^x

11. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem integralet ∫10(2x3+ex)dx uden hjælpemidler

F(x)=2*1/4*x3+1+ex

F(x)=0,5x4+ex

F(1)=0,5*14+e1=0,5+e1

F(0)=0,5*04+e0=0+e0

F(1)-F(0)

0,5+e1-(0+e0)

0,5+e1-0-e0=0,5+e1-e0

Jeg synes godt nok, at det giver et mærkeligt resultat

Opgave 2

Grafen for funktionen f(x)=-x2+3x afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal. 

Skærringerne med x-aksen beregnes ved f(x)=0

-x2+3x=0

x(-x+3)=0

x=0 V -x+3=0

x=0 V -x+3-3=0-3

x=0 V .-x=-3

x=0  V -x/-1=-3/-1

x=0  V  x=3

A=F(3)-F(0) 

F(x)=1/3*-x2+1+3*1/2*x1+1

F(x)=-1/3x3+1,5x2

F(3)=4,5

F(0)=0

A=F(3)-F(0)=4,5-0=4,5

Arealet er 4,5

Jeg tænker bare på, hvad man skal gøre med e1-e0

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2016 af Stats

e0 = 1            - Alt opløftet i 0 er lig med 1 :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
11. februar 2016 af 123434 (Slettet)

e1-0,5


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2016 af SådanDa

Man plejer også undlade 1-tallet når noget er opløftet i 1.

Altså e1=e, så det er mest naturligt at skrive svaret som e-0,5 eller e-1/2


Svar #4
13. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Det har hjulpet mig meget, hvad I skrevet

Jeg forsøger mig lige en gang til

Bestem integralet ∫10(8x3+ex)dx

F(x)=1/4*8*x3+1+ex

F(x)=2x4+ex

F(1)=2*14+e1=2+e

F(0)=2*04+e0=0+1=1

A=F(1)-F(0)

A=2+e-1=1+e

Integralet er altså 1+e


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2016 af AskTheAfghan

#1     Tæt på. Se f.eks Math.SE.


Skriv et svar til: Integral med e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.