Matematik

Bestem konstanten k.

19. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: what.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2016 af Soeffi

.


Svar #3
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg ved godt at det skal bestemmes ved at bruge logaritmer på begge sider.

Da jeg ikke har mine bøger, kunne jeg ikke lave opgaven. 

Eksempler på internettet var meget forvirrende og meget svært at forstår.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2016 af PeterValberg

indsæt x = -2 og løs ligningen:

e-4+k = 2981
e-4·ek = 2981
ek = 2981/(e-4)
k = ln(2981/(e-4))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2016 af PeterValberg

det er ikke så svært :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. februar 2016 af fosfor (Slettet)

Logaritmen er det modsatte af at opløfte til e'te potens, så når du tager logaritmen på begge sider fås:

2x + k = log(2981)

Indsæt x = -2

k - 4 = log(2981)

Isoler k

k = log(2981) + 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2016 af PeterValberg

#6 du skal lige huske at bruge den naturlige logaritme :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

#Peter

Har du bare brugt -4, som eksempel?

I mit tilfælde skal jeg bare indsætte -2?

Også kan jeg bare beregne det ved hjælp af geogebra?


Svar #9
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

#fosfor

Er resultatet så k = log(2981)+4 (uden hjælpemidler?)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2016 af PeterValberg

#8 Nej, det har jeg ikke :-)
     jeg indsatte x = -2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2016 af SådanDa

#9 svaret i #4 og #6 er ens:

ln(2981/(e-4))=ln(2981)-ln(e-4)=ln(2981)-(-4)=ln(2981)+4

I #6 er der brugt betegnelsen log() for den naturlige logaritme, det behøver du ikke tænke på, men resultaterne er ens :)


Svar #12
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Nåå okay. 

Jeg skulle lige læse teksten igennem en gang til :) Da du indsatte -2 blev det til jo -4. Doh. Undskyld. 

Så den endelige resultat er:  k = ln(2981/(e-4)) ??


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. februar 2016 af fosfor (Slettet)

At du skal finde k betyder bare at k skal stå alene på venstresiden. Om du skriver k = ln(2981/(e-4)) eller k = ln(2981)+4 gør ingen forskel.


Skriv et svar til: Bestem konstanten k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.