Matematik

Isoler Y

22. februar 2016 af vejvad14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen er ved hvad y bliver i disse to?

a) 2 * ((23-4y)/3) - 3y - 4 = 0

b) 2 * ((4y + 7)/5) + y = 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af ColaAnja (Slettet)

a) y= 2

b) y=2

Vil du ikke lære hvordan du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af StoreNord

#0

Ja, det ved du nok nu.

---

En god ide ville være at gange den første ligning med 3, og den anden ligning med 5.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2016 af mette48 (Slettet)

2 * ((23-4y)/3) - 3y - 4 = 0      gang med 3 i alle led

46-8y-9y-12=0                       læg (8+9) y til på begge sider

                                                 del med 17 på begge sider

2 * ((4y + 7)/5) + y = 8           gang med 5 i alle led

8y+14+5y=40                         træk 14 fra


Skriv et svar til: Isoler Y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.