Matematik

Reduktion

23. februar 2016 af munder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med at reducer disse udtryk mest muligt:

a: 0,7a−2,8b+3,2+0,3a−b+1,8        b: 5(2p − q) + 12p +15q 

                                                                                    3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af mathon

a)
                \left (0{,}7+0{,}3 \right )a -(2{,}8+1)b+(3{,}2+1{,}8)


Svar #2
23. februar 2016 af munder (Slettet)

Mange tak!

Du kan tilfældigvis ikke også hjælpe med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af mathon

b)
          Forkort brøken med 3.

                                                    10p-5q+\frac{\mathbf{\color{Red} 3}\cdot 4p+\mathbf{\color{Red}3}\cdot 5q}{\mathbf{\color{Red}3}}


Svar #4
23. februar 2016 af munder (Slettet)

ja?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2016 af mathon

                  10p-5q+\frac{\mathbf{\color{Red} 3}\cdot \left (4p+3\cdot 5q \right )}{\mathbf{\color{Red}3}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2016 af mathon

tastekorrektion:
                  10p-5q+\frac{\mathbf{\color{Red} 3}\cdot \left (4p+ 5q \right )}{\mathbf{\color{Red}3}}


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.