Matematik

Plangeometri

27. februar 2016 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en matematik aflevering opgaven siger;

En linje m går gennem punkterne A( -13, 5) og B (-16 ,9). Linjen l står vinkelret på m og går gennem punkterne ( 17, 34)

a) Bestem ligningen for m

b) Bestem enb ligning for l

c) Hvad er vinklen mellem de to linjer?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af peter lind

a) Brug at tværvektoren til vektor AB er normalvektor lil linjen m

b) Brug at vektor AB er normalvektor til linjen l

c) Underligt spørgsmål eftersom der i opgaven står " Linjen l står vinkelret på m" Har du skrevet opgaven rigtig ?


Svar #2
27. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Kan det godt passe at a giver 3x+19+4y=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2016 af peter lind

Nej. Du kan nemt kontrollere ved at indsætte punktet B(-16, 9) i ligningen. vektor AB = (-3; 4)


Svar #4
27. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Jeg har fået -4x-37-3y=0*
Er det ikke ligegyldig om man bruger punkt A eller B i ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2016 af peter lind

Jo. Når jeg nævnte B var det fordi det var den der gav et forkert resultat. Du kan altid kontrollere ved at sætte punkterne ind i ligningen


Skriv et svar til: Plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.