Matematik

Hjælp

01. marts 2016 af AndreasRothhausPedersen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, Jeg har nu siddet med denne opgave i lidt tid og jeg kan ikke finde ud af den.

Opgaven lyder: Charlotte modtager en anden patient, som vejer 85 kg. Patienten skal have 10 L væske i løbet af de første 24 timer efter forbrændingen.
Hvor stor en procentdel af kroppens overfladeareal er forbrændt på denne patient?

Jeg har fået en formel der viser antal milliliter væske som patienten skal bruge, den lyder:
V = 4 · m · A · 100
V: antal milliliter væske
m: antal kilogram patienten vejer
A: den procentdel af kroppens overfladeareal, der er forbrændt


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Indsæt og isoler A. Omregn 10 liter til mL. 1 liter er det samme som 1000 mL.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2016 af PeterValberg

Indsæt de kendte tal i formlen og isolér A
(husk at væskemængden skal indsættes i ml)

V = 4 · m · A · 100
10000 = 4 · 85 · A · 100
10000 = 34000 · A
A = ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. marts 2016 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

Så skal jeg sige 10000/34000 som giver 29%?


Svar #4
01. marts 2016 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2016 af Studentos

Ja, det giver 29,4%. 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.