Matematik

Hej er der nogle som kan hjælpe med disse opgaver

01. marts 2016 af Zeynoa (Slettet) - Niveau: C-niveau
Kan ikke huske hvordan man lavede dem er der nogle som kan hjælpe
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af 656

Formlen for en omvendt propertionalitet er k=x*y hvor k er proportionalitetskonstanten.

Da vi både kender en x-værdi(60) og en y-værdi(440), kan vi beregne proportionalitetskonstanten:

k=60*440=26400.

Når vi skal finde tonens frekvens når strengens længde er 30 cm bruger vi formlen k=x*y.

Vi kender k og x vi kan derfor finde y ved at indsætte de kendte værdier og efterfølgende isolere y.

26400=30*y

26400/30=(30*y)/30

880=y

y=880

Frekvensen for tonen fra en 30 cm streng er 880 Hz

Når vi skal finde længden af den streng som giver en tone med frekvensen 1100 Hz bruger vi igen formlen k=x*y. 

Vi kender k og y vi kan derfor finde x ved at indsætte de kendte værdier og efterfølgende isolere x.

26400=x*1100

26400/1100=(x*1100)/1100

24=x

x=24

Længden af den streng som giver en tone med frekvensen 1100 Hz er 24 cm.


Svar #2
01. marts 2016 af Zeynoa (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hej er der nogle som kan hjælpe med disse opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.