Bioteknologi

Vinsyre - bioteknologi hjælp

03. marts 2016 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: Vinsyre.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2016 af Soeffi


Svar #2
04. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

a. Går jeg ud fra du godt kan finde ud af

b. Du har to carboxylsyregrupper i molekylet. De vil hver især reagere med vand(der sker to reaktioner,) hvor de vil afgive en hydron til vandet, hvorved du får H3O+.

c. I et Bjerrumdiagram afbildes pH som funktion af syrebrøken. Bestem syrebrøken(xs) ved forskellige pH-værdier(brug formlen fra d og plot dem. Tænk over hvilke molekylformler der forekommer. opgave d) kan også løses ud fra aflæsning af Bjerrumdiagrammet. 

d. Brug formlen: pH=pK_s+log\frac{1-x_s}{x_s}\Leftrightarrow x_s=\frac{10^{pK_s}}{10^{pK_s+10^{pH}}}. Indsæt de forskellige pKs værdier ved pH=4. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du kan også bruge den vedhæftede tabel til opgave c. 


Svar #5
05. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

#3

b) ?

Så hvordan opskriver man reaktionsskemaerne? Og hvad er formlen for 2,3-hydroxybutandisyre?


Svar #6
05. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Jeg kan ikke helt finde ud af hvilke molekyleformler der forekommer i de tre områder i bjerrumdiagrammet.. Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

b) Du opskriver først et reaktionsskema, hvor der bliver afgivet en hydron til vand. Så opskriver du et andet reaktionsskema, hvor det stof, der har afgivet en hydron, afgiver en hydron til vand igen. Dine to carboxylsyregrupper afgiver hver især en hydron til vand. 

Til tegningen af stoffet: Kig på det systematiske navn. Vi bryder det op i dele. 2,3-dihydroxy betyder, at du har to hydroxygrupper, der er bundet til henholdsvis det andet og det tredje carbonatom. Butan betyder, at du har en carbonkæde på 4 carbonatomer. Disyre betyder, at du har to carboxylsyregrupper. Disse vil sidde endestillet. Molekylformlen er C4H6O6.

c) Ud fra dine reaktionsskemaer kan du se hvilke stoffer du vil få: C4H6O6(vinsyre) ---> C4H5O6 ---> C4H4O6


Skriv et svar til: Vinsyre - bioteknologi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.