Matematik

smittehastighed

04. marts 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der kan hjælpe.. Skal N = 3800 og så får jeg resultatet ikke?

Vedhæftet fil: opgave 16.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2016 af SuneChr

I første del skal ligningen
y '(t) = k·y(t)    hvor  y (t) er antallet af smittede til tiden t    løses.
k står i teksten og   y (162) = 3800  løses for at finde den anden konstant.
I anden del indsættes løsningen y (t) på Ns plads foran, og i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2016 af SuneChr

# 0    Jo,   N = 3800 til tiden t = 162.
# 2    er den generelle forskrift, som du faktisk ikke behøver for at løse den anden del med.
Kort og godt: Sammenlign de to ligninger
    y '(162) = 0,022·3800                   og
  N '(162) = 3·10- 6·3800·(13382 - 3800)


Svar #4
07. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

i den anden model er det så 109 mennesker, og derved er der flere der bliver smittet i den anden model end den #1?


Skriv et svar til: smittehastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.