Matematik

Mat B opgave

05. marts 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://www.webmatematik.dk/media/406861/hf_matb_dec-2012_emu.pdf

En funktion f er givet ved f(x)=(4-2x)*ex

a) 

Tegn grafen for f , og bestem koordinaterne til grafens skæringspunkt med førsteaksen. 

Jeg har tegnet grafen og kan se, at grafen skærer førsteaksen i x=2. Koordinatsættet for grafens skærringspunkt med førsteaksen er dermed (2,0)

b)

Bestem arealet af det område i første kvadrant, der afgrænses af koordinatakserne og grafen for f . 

Grænserne er 2 og 0

F(x)=(6-2x)*ex

A=F(2)-F(0)

F(2)=14,8

F(0)=6

A=14,8-6=8,8

Arealet er 8,8

c)

Løs ligningen f'(x)=0 og bestem maksimumsværdien for f

f(x)=(4-2x)*ex

f'(x)=ex*(-2x+2)=0

x=1

f'(1)=0

Jeg laver en monotitabel for at undersøge grafens forløb

x           0              1                2

f'(x)       +               0                +

f'(x) er voksende i intervallet ]-∞;1]

f'(x) er voksende i intervallet [1;∞[

Grafen starter ud med at vokse og rammer derefter et maksimum i x=1 for derefter at aftage. Maksimumsværdien er x=1

Jeg har haft svært ved sådanne typer opgaver, men sådan nogle optræder rigtig tit til den skriftlige eksamen, så det ville være godt at få styr på

Det ville være en stor hjælp, hvis der lige var en, der kunne læse det igennem og se, om jeg er på rette spor. Det ville være rigtig rart at få blive god til det

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af PeterValberg

Du har lavet en regnefejl et eller andet sted
i forbindelse med monotoniforholdene, for
f er aftagende i intervallet [1;∞[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Rettelse 

Jeg laver en monotonitabel for at undersøge grafens forløb

x           0              1                2

f'(x)       +               0               -

f'(x) er voksende i intervallet ]-∞;1]

f'(x) er aftagende i intervallet [1;∞[

Grafen starter ud med at vokse og rammer derefter et maksimum i x=1 for derefter at aftage. Maksimumsværdien er x=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2016 af StoreNord

Maksimumsværdien er x=1

Du mener nok:                      Maksimumsværdien er f(1)=                     :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Mat B opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.