Matematik

Reducér

06. marts 2016 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen, som kan hjælpe mig med at reducere denne ligning (trin for trin):

2r\cdot (8-(1+(\frac{\Pi }{2}))r)+(\frac{\Pi }{2})\cdot r^{2}

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af mette48 (Slettet)

2r\cdot (8-(1+(\frac{\Pi }{2}))r)+(\frac{\Pi }{2})\cdot r^{2} ganger ind inderste parentes

2r*(8-r+11/2*r)+11/2*r2                          ganger ind i den yderste parentes

16*r-2*r2+11/2*r2+11/2*r2                  samler led

16 r +9 r2                                                        sætter r udefor parentes

r(15+9x)
 


Svar #2
06. marts 2016 af Pizzaglad (Slettet)

Der står ikke 11/2, men π/2 begge steder ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2016 af StoreNord

#1

2r\cdot (8-(1+(\frac{\Pi }{2}))r)+(\frac{\Pi }{2})\cdot r^{2}                  jeg tror nu det er Pi'er der menes


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2016 af StoreNord

2r(8-(1+Pi/2)r) + PI/2 *r²

16r -(2+Pi) r²  + Pi/2 r²

(-Pi/2-2) r² + 16 r


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.