Matematik

Lineær funktion

07. marts 2016 af AnnikaGr (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg er gået helt i stå jeg aner ikke hvor jeg skal starte
Andet end formlen: ax + b
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du har to punkter ud fra dem, kan du bestemme a og b som:

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_1-ax_1

Opgave b) kan du løse ud fra forskriften. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Du har punkterne (3,12) og (8,27)

(3,12)     og (8,27)

(x1, y1)      (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(27-12)/(8-3)=15/5=3

b=y1-a*x1

b=12-3*3=12-9=3

y=3x+3

b)

Bestem f(10) og f(x)=18

f(10) betyder, at x=10

f(x)=3x+3

f(10)=3*10+3=33

18=3x+3

18-3=3x+3-3

15=3x

15/3=3x/3

x=5

f(10)=33 og f(5)=18


Svar #3
07. marts 2016 af AnnikaGr (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig forskriften ? ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad er det du ikke forstår ved forskriften?

En lineærfunktion har forskriften: y = ax +b

Idet du bestemmer a og b(kig på #2), kan du indsætte dem på a og b's plads i din forskrift. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2016 af PeterValberg

#0

a) Se video nr. 4 og 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
08. marts 2016 af AnnikaGr (Slettet)

Tak for hjælpen ??

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.