Matematik

Lineær vækst

08. marts 2016 af deterbaremigher (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en prognose fra 2002 regner man med, at flytrafikken over Europa vokser lineært fra 11,9 millioner flyvninger i 2012 til 15,8 millioner flyvninger i 2020. 

a) Bestem en regneforskrift af formen f(x)=ax+b, hvor f(x)betegner antallet af flyvninger x år efter 2010.

Jeg har fundet a til 0.4875, men ved ikke hvad jeg mere skal for at opfylde opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af SuneChr

x =   2   og  y = 11,9 mio  i året 2012
x = 10   og  y = 15,8 mio  i året 2020
Løs nu de to ligninger:
 I      2a + b = 11,9·106
II    10a + b = 15,8·106


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.