Matematik

integralregning

10. marts 2016 af biddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan intergreres dette?

(4x+1)/(x^2+x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2016 af SuneChr

Omskriv

\frac{4x+1}{x^{2}+x}=\frac{1}{x}+\frac{3}{x+1}
og integrér hver af de to brøker.


Svar #2
11. marts 2016 af biddi (Slettet)

Den anden brøk skal den integreres via subtraktion? Har nemlig prøvet at substituere med x+1 men jeg bliver ved med at få 3 (x+1) ud af.   

Jeg ved det rigtige resultat er 3*ln(x+1) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2016 af SuneChr

# 2  Ikke subtraktion men substitution.* 
t = x + 1
dt = dx
\int \frac{3}{x+1}\textup{d}x=\int \frac{3}{t}\textup{d}t=3\ln t=3\ln \left ( x+1 \right )
______________
*  betyder at udskifte, sætte i stedet for.
 


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.