Matematik

Beregn de resterende sidelængder i trekanten

17. marts 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekanten  ABC er ∠B = 30,8°, a= 98 og b= 71. Beregn de resterende sidelængder i trekanten (hint: der er to løsninger). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af mathon

   Ved brug af cos-relationen
    har du:

                         b^2=c^2+a^2-2ac\cdot \cos(B)

                         c^2-2a\cos(B)\cdot c+(a^2-b^2)=0

                         c^2-2\cdot 98\cos(30{,}8^{\circ})\cdot c+(98^2-71^2)=0

hvoraf de to sider c_1 og c_2 beregnes.


Skriv et svar til: Beregn de resterende sidelængder i trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.