Matematik

Hjælp til mat

28. marts 2016 af PeterHansen221 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. En som kan jeg hjælpe med disse to opgaver, det ville være en stor hjælp :)

Opgave 1::Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f (3) = 12 .

Bestem f(11). 

Opgave 2: I en model kan sammenhængen mellem en bestemt type ørreds længde x (målt i cm) og dens årlige længdeforøgelse y (målt i cm/år) beskrives ved

y=− x+ 21,8.

a)  Bestem den årlige længdeforøgelse af en ørred, der er 10 cm lang.

b)  Benyt modellen til at bestemme x, når y = 0 , og giv en fortolkning af dette tal. 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2016 af mathon

Opgave 1:

                 f(x+8)=2\cdot f(x)

                 f(11)=f(3+8)=2\cdot f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Opgave 2

a)

x=-10, da ørreden er 10 cm lang

y=-10+21,8=11,8

Når ørreden er 10 cm lang, vil den vokse 11,8 cm om året

b)

y=0

0=-x+21,8

0-21,8=-x+21,8-21,8

-21,8=-x

-21,8/-1=-x/-1

x=21,8

Når x=21,8 dvs. når ørreden er 21,8 cm lang, vokser den 0 cm på et år. Ørreden kan altså ikke blive længere end 21,8 cm


Skriv et svar til: Hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.