Kemi

Syre og baser

30. marts 2016 af FysikOgKemiB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at svare på hvilken sammenhæng der er mellem koncentration og hydronolysegrad?

Derudover, hvis man fortynder en syre med vand, så vil reaktionsskemaet stadig være ens?
fx CH3COOH + Na -> CH3COONa + H2O
Hvis jeg så laver et nyt forsøg hvor jeg kun tilsætter 20mL syre og 20mL vand i stedet for 40mL ren syre. Vil reaktionsskemaet så ikke stadig være det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

Sammenhængen mellem hydronolysegrad \alpha og syrekoncentration c_s
er:
                       c_s\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=k_s
dvs

                       c_s=\frac{1-\alpha }{\alpha ^2}\cdot k_s


                        \alpha =\frac{-k_s+\sqrt{{k_s}^2+4\cdot k_s\cdot c_s}}{2x_s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2016 af mathon

Ved fortynding mindskes c_s,
hvorfor
                       \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }     øges,

hvilket kun kan ske ved, at \alpha øges.


Svar #3
30. marts 2016 af FysikOgKemiB (Slettet)

Ja, men reaktionsskemaet vil stadig være det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2016 af mathon

             HB\; +\; H_2O\; \rightleftharpoons \; B^-\; +\; H_3O^+

   Ved fortynding forskydes den oprindelige ligevægt mod højre.


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.