Matematik

Forceret Pendul - differentialligning

01. april 2016 af willcesc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære læser!

Vi er to drenge der sidder og laver matematik projekt. Vi har om emnet det forcerede pendul.  Vi ved ikke hvad vi skal gøre med følgende opgave:

- For ligningen se billede!

Løs ligningen for C = 0. Vis at løsningerne er periodiske. Hvad er perioden med hensyn til τ? Hvad er perioden hvis vi regner tilbage til t? 

Vi har at gøre med en 2. ordens diff. ligning, men vi har hidtil løst disse ved at få givet en på formen: x_0''+x_0'+x_0=q(t). Den pågældende ligning opfylder jo ikke dette, så vi er lidt i tågen. Nogen der kan give en hjælpende hånd? :-)

Vh. to pressede matematik studerende...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af peter lind

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2016 af peter lind

Hvad mener du med et forceret pendul ?

Ligningen er da af formen x''+x'+x = q(t). Du skal blot flytte θ over på venstre side.


Skriv et svar til: Forceret Pendul - differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.