Matematik

Integralregning

02. april 2016 af BMB15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at reducere dte vedhæftede integrale?


Svar #1
02. april 2016 af BMB15 (Slettet)

Glemte at vedhæfte filen, men her er den. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2016 af mathon

       6r^5\cos^4(\theta )+12r^5\cos^2(\theta )\sin^2(\theta )+6r^5\sin^4(\theta )=

       6r^5\left (\cos^4(\theta )+2\cos^2(\theta )\sin^2(\theta )+\sin^4(\theta ) \right )=

      6r^5\left (\cos^2(\theta )+\sin^2(\theta ) \right )^2=6r^5\cdot 1=6r^5


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2016 af mathon

                   \int_{0}^{\frac{\pi }{4}}\int_{0}^{\sqrt{2}}6r^5\mathrm{d}r\mathrm{d}\theta =8\int_{0}^{\frac{\pi }{4}}\mathrm{d}\theta= 8\cdot \frac{\pi }{4}=2\pi


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2016 af mathon

korrektion:

                  \int_{0}^{\frac{\pi }{4}}\int_{0}^{\sqrt{2}}6r^5\mathrm{d}r\mathrm{d}\theta =8\int_{0}^{\frac{\pi }{4}}\mathrm{d}\theta= 8\cdot \frac{\pi }{4}=2\pi+k


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2016 af mathon

#5 er forkert 
                        Den arbitrære konstant skal selvfølgelig ikke med ved beregning af et bestemt integral.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.