Matematik

En funktion f er givet ved HJÆÆÆÆÆLP

03. april 2016 af christinehartmann (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved 

f(x)=3x^2-6x+1

Grafen for f er en parabel 

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af JulieW99

Tx=−b/2a

Ty=−d/4a

Du er derfor nødt til først er finde diskriminanten. Den er givet ved: d=b2−4⋅a⋅c

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2016 af PeterValberg

Se eventuelt videonr 11 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. april 2016 af christinehartmann (Slettet)

Perfekt! Tak for hjælpen Peter :-)

Og tak til dig Julie! Så desværre først din besked nu :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2016 af 123434 (Slettet)

x-koordinaten til toppunktet kan findes ved f'(x)=0. 

f'(x)=2*3*x2-1-6

f'(x)=6x-6=0

6x-6+6=0+6

6x=6

6x/6=6/6

x=1

x-koordinaten til toppunktet er 1

y-koordinaten til toppunktet kan findes ved f(1)

f(1)=3*12-6*1+1=-2

y-koordinaten til toppunktet er -2

Parablen har toppunkt i (1,-2)


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved HJÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.