Matematik

Potensfunktioner

05. april 2016 af Bob1234567891 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal gøre rede for, at x og x^2 er potensfunktioner. 

Hvordan gør jeg dette og hvordan angiver jeg helt præcist b-værdien?       


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2016 af SørenFr (Slettet)

en potensfunktion er på formen f(x)=ax^b hvor a,b er konstanter.

Lad g(x)=x og h(x)=x^2

Da er g en potens funktion da den er på formen f(x)=ax^b Vi får g ved at sætte a=b=1. Den sidste funktion h er også en potensfunktion som fås ved at sætte a=1 og b=2.


Svar #2
05. april 2016 af Bob1234567891 (Slettet)

Har en potensfunktion ikke formen b * x^a ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2016 af mathon

 potensfunktion
                               f(x)=b\cdot x^{a}


Svar #4
05. april 2016 af Bob1234567891 (Slettet)

hvordan angiver jeg så b-værdien for en potensfuktion x^2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2016 af mathon

           y=x^2=\mathbf{\color{Red} 1}\cdot x^2


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.