Matematik

Isoler for p og x

05. april 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: A-niveau

1. isoler for p

r = \frac{p + q}{3} 

2. Isoler for p

y = \sqrt{^{p3}+ 3}

3. Isoler for x

y = -2 + \frac{5}{x + 4}

Mange tak for hjælpen. Alt er værdsat...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af AskTheAfghan

1. Start med at multiplicere ligningen med 3 på hver side. Hvad skal du så gøre derefter?


Svar #2
05. april 2016 af hej908 (Slettet)

Derefter skal jeg vel minus q på begge sider?


Svar #3
05. april 2016 af hej908 (Slettet)

1. så det bliver: 3r -q = p


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2016 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2016 af AskTheAfghan

#3 Ja. Prøv selv med delopg. 3.


Svar #6
05. april 2016 af hej908 (Slettet)

3. bliver den så x = -2 + \frac{5y}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2016 af Stats

3.

\\ y=-2+\frac{5}{x+4}\\ \\y+2=\frac{5}{x+4}\\ \\(y+2)(x+4)=5\\ \\x+4=\frac{5}{y+2}\\ \\x=-4+\frac{5}{y+2}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2016 af AskTheAfghan

#6     Du må gerne vise hvordan du kom frem til det.


Svar #9
05. april 2016 af hej908 (Slettet)

Mange tak. Kan jeg få et hint til 2. Ved at man skal ophæve kvadratroden, men ikke længere...


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2016 af mathon

2)

                    y = \sqrt{p^3+ 3}

                    y^2=p^3+3

                    y^2-3=p^3

                    p=\left (y^2-3 \right )^{\frac{1}{3}}


Skriv et svar til: Isoler for p og x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.