Kemi

Syre-base

07. april 2016 af Skoleernogetjegelsker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået oplyst, at eleverne skal anvende en pufferopløsning med pH 7,5 til ekstraktion. De fremstiller pufferopløsningen ved at blande 1,0 M NaH2PO4 med 1,0 M Na2HPO4. 

Til opgave har jeg at skulle finde stofmængdeforholdet mellem syren og dens korresponderende base i opløsningen, hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af mathon

Brug pufferligningen:
                                          pH=pK_s+\log\left ( \frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})} \right )

                                          \frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})} =10^{\, \, pH-pK_s}


Svar #2
07. april 2016 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Jeg er ikke helt med, jeg kender jo ikke stofmængderne for hver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2016 af mathon

                                          \frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})} =10^{\, \, 7{,}5-7{,}20}

efter tilsætning af fornøden mængde NaOH.


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.