Matematik

Potensvækst

11. april 2016 af David0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har brug for hjlp til denne opgave

En potensvækst f opfylder, at  f(2) = 4  og  f(4) = 32. Bestem en regneforskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2016 af 123434 (Slettet)

forskriften for en potensfunktion er y=b*xa

f(2)=4 betyder, at x=2 og y=4

4=b*2a

f(4)=32 betyder, at x=4 og y=32

32=b*4a

32/4=(b*4a)/(b*2a)

8=2a

log(8)=a*log(2)

a=log(8)/log(2)=3

Indsætter a=3 og benytter a til at beregne b

4=b*23

4=b*8

b=4/8=0,5

y=0,5*x3


Svar #2
11. april 2016 af David0 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.