Matematik

logaritme - please hjælp det haster!!

13. april 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Udregn ved brug af lommeregner følgende:
Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal regne det ud.

a) ln(3*5) og ln(3) +ln(5)

b) log(1075) og ln(e33)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af Studentos

Du skriver tallet først på lommeregneren og derefter bruge log/In.

Eller 

Du skriver log/In først og laver parentes start, tal og så parentes slut. <-- Samme måde som du selv har skrevet dem. 

Bl.a. svar på a nedenfor. 

a) In(15) = 2.71, In(3) = 1,1 og In(5) = 1,61


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

a) Der ernogen forskel på lommeregnermodellerne. For nogle typer kan du gøre det på denne måde:

"3 * 5 = ln" skriv tallet ned og nulstil "3 ln + 5 ln =" sammenlign med det tal, du har skrevet ned. De børvære ens.

b) Du har formodentlig en xy -knap. Den bruger du til at regne 1075 ud med. Derefter bruger du log-knappen til at finde logaritmen.

Den lommeregner, jeg har har en enkelt knap til ln og log. Man vælger den ene funktion ved blot at trykke på knappen. Den anden får man ved først at trykke på en knap, der så vidt jeg husker hedder 2'nd. (Det er mange år siden, jeg har brugt lommeregneren.)


Skriv et svar til: logaritme - please hjælp det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.