Matematik

Fordoblingskonstanten Forklaring!

13. april 2016 af Papegøje123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal man forklar til en klasse, hvad fordoblingskonstanten er? Man skal tegne og have formel indravet (på tavlen) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af Studentos

[LINK]


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2016 af mathon

Det "stykke" på x-aksen, der giver en fordobling på y-aksen.

Matematisk:
                          f(x)=y=b\cdot a^x\; \; \; \; \; a>1

Fordoblingskonstanten X_2 
defineres:
                          f(x+X_2)=2\cdot f(x)
hvoraf:

                          b\cdot a^{x+X_2}=2\cdot f(x)

                          b\cdot a^{x}\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)

                          f(x)\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)

                          a^{X_2}=2

                          \log\left (a^{X_2} \right )=\log(2)

                          \log\left (a} \right )\cdot {X_2=\log(2)

                          X_2=\frac{\log(2)}{\log\left (a \right)}


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2016 af Studentos

X2 som benævnt i #2 ser man også som T_2.

Halveringskonstanten er betegnet med T_\frac{1}{2}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2016 af mathon

#3

Matematisk:
                          f(t)=y=b\cdot a^t\; \; \; \; \; a>1

Fordoblingskonstanten T_2 
defineres:
                          f(t+T_2)=2\cdot f(t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2016 af mathon

#3
      …men ikke en sammenblanding af x og t, som desværre ofte ses.


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten Forklaring!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.