Matematik

Sandsynlighedsregning og sandsynlighedsfordeling

15. april 2016 af sukkermus123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! Jeg sidder og laver en emneopgave omkring sandsynlighedsregning og sandsynlighedsfordeling. Det jeg har svært ved det er nogle opgaver jeg skal lave i forbindelse med emneopgaven. Opgaven står herunder. 

Opgave 2 

En fair mønt kastes 3 gange og vi betragter hændelserne 

A: Første kast giver krone 

B: Mindst et af de tre kast giver plat 

C: Både krone og plat kan forekomme 

a) Tegn et trædiafram og bestem de 3 sandsynligheder P(A), P(B) og P(C)

b) Bestem de 3 sandsynligheder P(A (lige streg) B), P(A (lige streg) C) og P(B (lige streg) C)

Mine bud ses i kommentarene... dog så krydser jeg inderligt for at der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe. 

Mvh. 


Svar #1
15. april 2016 af sukkermus123 (Slettet)

a)

P(A) = 1/2

P(B) = 1/3

P(C) = 3/4

b) 

P(A (lige streg) B)  = (P(A∩B))/P(B) = ..... ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2016 af PeterValberg

P(A) = 1/2 er korrekt

Vedr. P(B) og P(C):  Tænk antal gunstige udfald ift. antal mulige 
Det vil være en god idé at tegne "tælletræet", som opgaven lægger op til

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2016 af PeterValberg

Med P(A (lige streg) B) mener du vel:   P(A|B)
altså sandsynligheden for A givet B ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. april 2016 af sukkermus123 (Slettet)

Okay det jeg om lidt så! :) 

Men jov! netop... sandsynligheden for A givet B.


Svar #5
15. april 2016 af sukkermus123 (Slettet)

Er P(B) = 8/10 = 4/5 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2016 af PeterValberg

#5 Nej, hændelsen B (mindst én plat) forekommer i 7 tilfælde ud af 8 mulige 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2016 af PeterValberg

I forlængelse af #6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG.jpg

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning og sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.