Matematik

Lineær funktion

20. april 2016 af Random93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hello, kan I hjælpe?

det er en opgave i lineær funktion...

I oversåtende figur ses en graf for en lineær funktion f (x) = ax + b
Grafen for f     går igenemm punkterne P (2.5)og Q (4.11)
Bestem a og b

For at finde a benyttes denne formel:
a= ((y2-y1)/(x2 -x1))

Hermed kan b isoleres ved at benytte denne formel:
b= y1-a * x1

hvad skal jeg så?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af AskTheAfghan

Du skal benytte formlerne du har skrevet. Sæt værdierne ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2016 af mathon

             a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

             a=\frac{11-5}{4-2{,}5}

             b=y_1-a\cdot x_1

             b=5-a\cdot 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2016 af mathon

korrektion:

            a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

             a=\frac{11-5}{4-2}

             b=y_1-a\cdot x_1

             b=5-a\cdot 2


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.