Matematik

Hjææææælp

24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan løser jeg opgave c?
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Opstil funktionsudtrykket for xf , som er prisen før, og xe , som er prisen efter prisændringen.

Divider udtrykket "efter" med udtrykket "før". Når du har reduceret det, kan du se, at det indeholder forholdet mellem de to x-værdier. Dette forhold får du ud fra oplysningen om pristilvækst på 10%.


Svar #2
24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Forstår det ikke? Vi har ikke lært om det

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=35400*x-0,85

x=billetprisen i kroner

f(x)=det daglige antal passagerer

Hvor mange % falder passagertallet med, hvis biletprisen stiger med 10%

x(billetpriserne) vokser med 10%

Fx=1+10/100=1,10  svarer til en x-tilvækst på 10%

Fy=Fxa

Fy=1,10-0,85=0,9222

ry=(Fy-1)*100

ry=(0,9222-1)*100=-7,78%

Når biletprisen vokser med 10%, aftager passagerantallet med 7,78%


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

f(x_{f})= 35400\cdot x_{f}^{-0,85}

f(x_{e})= 35400\cdot x_{e}^{-0,85}

Divider den sidste med den første:

\frac{f(x_{e})}{f(x_{f})}= \frac{35400\cdot x_{e}^{-0,85}}{35400\cdot x_{f}^{-0,85}}=(\frac{x_{e}}{x_{f}})^{-0.85}

Fra prisforøgelsen på 10%; xe = (1+0.1)xf

Det indsætter du i brøken og regner dens værdi ud. Herudfra finder du nedgangen i procent.


Skriv et svar til: Hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.