Matematik

bestem første koordinaten

26. april 2016 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: 10.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

En funktion er givet ved f(x)=x3-2x2-11x+12

Løs f(x)=0

x3-2x2-11x+12=0

x=-3 V x=1 og x=4

b)

Grafen for f har to forskellige tangenter med hældningskoefficienten 9. De to tangenters rørringspunkter med grafen for f benævnes A og B

Bestem førstekoordinaten til hvert af punkterne A og B

Vi får at vide at hældningen af tangenten i de to punkter er 9, så derfor skal vi løse f'(x)=9. x er førstekoordinaten til de punkter, hvor hældningen af tangenten er 9. 

f'(x)=9

Løses v.ha. wordmat

x=-2 V x=10/3

f'(-2)=9 og f(10/3)=9

Hældningen af tangenten er 9 i punkterne i x=-2 og x=10/3


Skriv et svar til: bestem første koordinaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.