Matematik

Reducering

01. maj 2016 af cill3mus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducér udtrykket y*(2x-y)+(y-x)^2

Kunne godt bruge en god foklaring på, hvordan man løser netop denne slags reduceringsopgaver.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2016 af 123434 (Slettet)

Reducer y*(2x-y)+(y-x)2

y*(2x-y)=y*2x+y*-y=2xy-y2   Her ganger du ind i parentesen med y

(y-x)2=y2+x2-2xy   Her benytter du kvadratsætningen (a-b)2=a2+b2-2ab

y*(2x-y)+(y-x)2=2xy-y2+y2+x2-2xy=x2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.