Matematik

Cirkler,linjer,Punkter

11. maj 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, jeg har bare et spørgsmål til denne opgave, kan jeg anvende kvadratkomplettering til disse følgende ligninger:

d: x2-12x+y2=-11

c: x2+y2?=25

Jeg skal bestemme skæringspunkterne for disse cirkler!

Der skal der vel bare anvendes kvadratkomplettering eller dog cirklens ligning?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2016 af PeterValberg

d) x2 - 12x + y2 = -11  ⇔  y2 = -x2 + 12x - 11

c) x2 + y2 = 25   ⇔   y2 = 25 - x2

deraf følger

-x2 + 12x - 11 = 25 - x2

Bestem x (x-koordinaten for skæringspunkterne)
y-koordinaterne kan herefter bestemmes ved indsættelse
af den fundne værdi for x i den ene cirkels ligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. maj 2016 af Sarah45 (Slettet)

#1

d) x2 - 12x + y2 = -11  ⇔  y2 = -x2 + 12x - 11

c) x2 + y2 = 25   ⇔   y2 = 25 - x2

deraf følger

-x2 + 12x - 11 = 25 - x2

Bestem x (x-koordinaten for skæringspunkterne)
y-koordinaterne kan herefter bestemmes ved indsættelse
af den fundne værdi for x i den ene cirkels ligning

Okay, tusind tak!


Svar #3
11. maj 2016 af Sarah45 (Slettet)

#1

d) x2 - 12x + y2 = -11  ⇔  y2 = -x2 + 12x - 11

c) x2 + y2 = 25   ⇔   y2 = 25 - x2

deraf følger

-x2 + 12x - 11 = 25 - x2

Bestem x (x-koordinaten for skæringspunkterne)
y-koordinaterne kan herefter bestemmes ved indsættelse
af den fundne værdi for x i den ene cirkels ligning

Så d'eren giver (6,0),r=5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2016 af PeterValberg

Ja, (6,0) er centrum for cirkel d og den har radius 5,
men det behøver du ikke at bestemme, du skal i. flg.
den angivne opgavetekst "bare" finde skæringspunkterne,
hvilket gøres lettest som angivet i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. maj 2016 af Sarah45 (Slettet)

#4

Ja, (6,0) er centrum for cirkel d og den har radius 5,
men det behøver du ikke at bestemme, du skal i. flg.
den angivne opgavetekst "bare" finde skæringspunkterne,
hvilket gøres lettest som angivet i #1

Så den skærer ved (3,4)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2016 af PeterValberg

Ja, som det fremgår af figuren, så skærer de to cirkler
hinanden i punkterne (3,4) og (3,-4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2016 af mette48 (Slettet)

d: x2-12x+y2=-11  ⇒( x - 6)2 +y2 = 52          centrum (6,0) radius 5

c: x2+y2=25                                                centrum (0,0) radius 5

Tegn cirklerne

indsætter c i d

25-12x=-11

36=12x

x=3

32+y2=25

y2=16

y=±4

skæringspunkter (3,4) og (3,-4)


Skriv et svar til: Cirkler,linjer,Punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.