Matematik

Bevis determinantformel i ligningssystem

18. maj 2016 af jensjensenjensenjensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal vise at,

dx=b2c1-b1c2

og 

dy=a1c2-a2c1

Dette skal gøres ved at indsætte x= dx/d og y=dy/d i ligningssystemet 

a1x+b1y=c1

a2x+b2y=c1

Når jeg har gjort dette, kan jeg ikke finde ud af omskrivningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af peter lind

Du har måske glemt at d = a1*b2-a2*b1 ?

I den første

(a1(b2*c1-b1*c2)+b1(a1c2)-a2*c1))/d  = a1*b2*c1-a1b1c2 + b1a1c2- b1a2c1)/d  De to midsterste led går ud mod hinanden. Sæt c1 ud foran en parentes


Svar #2
18. maj 2016 af jensjensenjensenjensen (Slettet)

Sorry ligningssystemet hedder 

a1x+b1y=c1

a2x+b2y=c2


Skriv et svar til: Bevis determinantformel i ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.