Matematik

Hvorfor er cos(90-v)=sin(v) ?

18. maj 2016 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan det bevises at cos(90-v)=sin(v) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Ved at forestille sig en rektangel, som du så deler i 2 trekanter. kald de lodrette sider af rektanglen for a og de vandrette for b. Kald diagonalen for c.  

hvis du opstiller sin(V) for den venstre vinkel i den nederste trekant får du sin(V)=a/c

hvis du gør det samme for cos(90-v) får du også a/c. 90-v er bare den anden vinkel i det nederste venstre hjørne af rektanglen.......det ville nok hjælpe med en figur, hva' ;)

Hvordan oploader man et billede i et svar? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Figur:

Vedhæftet fil:figur.png

Skriv et svar til: Hvorfor er cos(90-v)=sin(v) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.