Matematik

Vanddybde (havnebassin)

18. maj 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vanddybden i et bestemt havnebassin afhænger af tidevandet. I en model kan vanddybden som funktion af tiden beskrives ved
d(t):=2*sin(0.52*t-3.14)+7
hvor d(t)er vanddybden i havnebassinet  (målt i meter)  til tidspunktet t (målt i timer).

a) Bestem den minimale og maksimale vanddybde i havnebassinet.

1. Jeg kan vel bare tegne grafen på CAS og så aflæse minimum og maksimum ved hjælp af programmet? Må man godt det til eksamen?

2. Jeg har prøvet med kommandoen "fmax(d(t),t)", og fmin, men det giver mig nogle mærkelige (ens?) resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja det må man. Men det er slet ikke nødvendigt her, fordi der er tale om en sinusfunktion, hvilket nok ligger til grund for dine mærkelige resultater, der er altså uendeligt mange ekstremumssteder. Sinus kan kun antage værdier mellem -1 og 1. Herved kan du løse opgaven ved blot at udregne det følgende:

2 * (-1) + 7 = 5

2 * 1 + 7 = 9

Du kan i hvert fald indtegne din graf på GeoGebra. 


Skriv et svar til: Vanddybde (havnebassin)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.