Matematik

Bestem median

19. maj 2016 af asmcfarna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med følgende opgave, hvor jeg er i tvivl om hvordan siden AD bestemmes:

I trekant ABC er ?A ? 62 ?, c ? 5 og b ? 7 .

a) Bestem a , og bestem ?C .

Punktet D ligger på siden BC , således at arealet af trekant ABD og arealet af trekant ADC er lige store.

b) Bestem arealet af hver af de to trekanter, og bestem AD . 

Jeg er nået frem til at AD må være en median, men derfra kan jeg ikke komme videre! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2016 af mathon

                                   a^2=5^2+7^2-2\cdot 5\cdot 7\cdot \cos(62^\circ)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2016 af peter lind

Find arealet af trekant ABC Arealet af de to trekanter er det halve af det


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2016 af mathon

                                   \cos(C)=\frac{a^2+b^2-c^2 }{2\cdot a\cdot b}


Svar #4
19. maj 2016 af asmcfarna (Slettet)

Det er jeg nået frem til :) det er siden AD, jeg ikke kan finde ud af at beregne, beklager hvis det ikke stod tydeligt i teksten :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2016 af mathon

                                  \left | AD \right |=m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2(b^2+c^2)-a^2}

eller
                                  \left | AD \right |=\sqrt{7^2+\left ( \tfrac{a}{2} \right )^2-2\cdot \tfrac{a}{2}\cdot 7\cdot \cos(C)}


Svar #6
19. maj 2016 af asmcfarna (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.