Matematik

funktion f

26. maj 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal op til skriftlig matematik eksamen imorgen, og har ikke styr på dette såørgsmål:::

-en funktion f er givet ved

f (x)=x2+3x

undersøg om punktet P (2,10) ligger på grafen for f?

håber i kan hjælpe og tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Du skal bare sætte x = 2 og f(x) = 10 ind og ser om ligningen er sand. Hvis den er, så ligger punktet på grafen. 

10 = 2^2 + 3*2

10 = 4 + 6 

passer, så ja, punkt P ligger på grafen. 


Svar #2
26. maj 2016 af makki1994 (Slettet)

Super, kort og konkret

mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.