Engelsk

Redegørelse for forskrift for andengradspolynomium opgave

29. maj 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved opgave 13 a

Figuren viser en garageport, som har bredden 240 cm, højden 185 cm ved hængslerne og højden 210 cm midt på porten. I en model kan den øverste bue af garageporten beskrives ved en del af grafen for et andengradspolynomium f. Modellen er indtegnet i et koordinatsystem, hvor førsteaksen følger portens nederste kant, og andenaksen følger midten af porten. a) Gør rede for, at en forskrift for f kan skrives som f(x)=0,001736*x2+210

http://studie.one/gym/pdfg/stx/Mat-B-2014-05-22.pdf

Hvordan skal man gribe den an?

Tusind tak på forhånd og fortsæt god aften


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. maj 2016 af Kkaf (Slettet)

Fra figuren kan jeg se, at man kan opstille tre punkter. Kender du til fremgangsmåden hvor man finder forskiften fra tre punkter, eller er det beskrevet i din bog?


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. maj 2016 af mathon

Andengradsfunktionen er
a typen

                         y=ax^2+c

                         y=ax^2+210

hvoraf

                        185=a\cdot 120^2+210


Svar #3
30. maj 2016 af 123434 (Slettet)

185=a*1202+210

-25=a*1202

a=-25/(120*120)=-0.001736

f(x)=-0,001736*x2+210


Skriv et svar til: Redegørelse for forskrift for andengradspolynomium opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.