Matematik

lineære funktion

09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den lineære funktion f er fivet ved
f(x) = ax+b

grafen for f går gennem punkterne
P (1,1) og Q(4,10)

Bestem tallene a og b

Skal jeg bruge formlen y1-y2
                                     x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Næsten. 

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

b=y_1-ax_1


Svar #2
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Okay tak.
Er:  
y1 = 1
y2= 4
x1= 10
x2= 1

? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej koordinatsættene er skrevet som P(x,y) og Q(x,y). Tjek lige efter igen. 


Svar #4
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Så det er:

x2 = 1
x1= 4
y2=1
y1= 10


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

P(x1,y1) og Q(x2,y2). 

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{10-1}{4-1}=\frac{9}{3}=3


Svar #6
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Skal der ikke byttes om på 4 og 10 :)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jo det var min fejl. 

b=y_1-ax_1=1-3*1=-2


Svar #8
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Kan det passe at b giver 0?

fordi y1= 1

og x1= 1


Svar #9
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

hov, jeg glemte a :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2016 af sjls

Nej, b er ikke 0. Du har ligningen:

f(x)=ax+b 
med følgende værdier:

f(x)=3x+b
hvoraf du kan indsætte et vilkårligt af punkterne i ligningen, fx. indsættes her Q(4,10):

10=3*4+b

10-12=b

b=-2


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det andet passer da også? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2016 af sjls

Ja, det gør det, det var mere henvist til #8 :)


Skriv et svar til: lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.